Backup

Att förlora data i form av exempelvis ekonomiinformation, dokument eller databaser innebär stora konsekvenser för de flesta verksamheter och i värsta fall är det förödande.

Brand, inbrott, kommunikationsstörningar och strömavbrott. Det finns flera hot mot den egna IT-infrastrukturen. Med en sekundär driftsplats för lagring, servrar och katastrofstart är därför en avgörande strategi för många verksamheter. Genom att ha er information på en sekundär site i Cogson’s datacenter har ni en nödvändig försäkring och kan därmed vara säker på att den alltid är tryggad.
Vi kan erbjuda backuper av allt från serverparker till enstaka datorer.
Backup som tjänst ger överlägsen säkerhetskopiering som gör det möjligt att återhämta sig från driftstopp eller katastrofer. Ni kan snabbt och enkelt återställa exakt vad ni behöver, när och där ni behöver det. Med en automatiserad lösning, där säkerhetskopiering sker via en internetförbindelse blir vi er backupavdelning.
Vi har flera olika backuptjänster beroende på vilken trygghet du vill ha.

Fjärrbackup av utvald data.

Fördelen är att all användardata finns skyddat. Nackdelen är att servern/datorns system är oskyddat vilket betyder att det kan ta lång tid att återskapa maskinen och/eller data

Backupen övervakas av dig genom regelbundna rapporter samt av oss genom automatiska kopior av samma rapporter.

Kostnaden är beroende av datamängd

Lokal backup server/dator.

Fördelen är att du har en snabb och stabil backup av hela maskinen. Det är även lätt att återställa förlorad data. Nackdelen är att den är lokal – dvs om du drabbas av inbrott eller brand så är risken stor att du blir av med allt – trots att du har en bra backup

Backupen övervakas av dig manuellt eller automatiskt. Vi kan även erbjuda en fjärrövervakning av backupen.

Kostnaden är beroende på av vald övervakningsnivå

Lokal backup med fjärrduplicering.

En bra och säker lösning. Fördelen är att du kan alltid återskapa förlorad data snabbt. Och samtidigt finns backupen även skyddad i vårt datacenter. Nackdelen är att vid en total systemkrasch kan det ta något/några dygn innan allt är återställt till en ny maskin.

Kostnaden är beroende på av vald övervakningsnivå och av datamängd

Den säkraste backuplösningen är fjärrbackup med automatisk speglad fjärrserver.

I den här lösningen tar vi backup av din server. Om du råkar ut för ett totalhaveri så startar vi upp din speglade server i vårt datacenter. Trots att du råkat ut för en katastrof kommer du att vara igång igen inom någon/några timmar!

Copyright © 2020 Cogson Computer Systems AB - Den här webbplatsen använder cookies.